Proiectul Social media pentru unitatile turistice

Proiectul Social media pentru unitatile turistice

Image caption test and example (C) Copyright by iStockPhoto

Social media este considerata “gasca cu oua de aur” a marketingului. Daca la inceput a fost privita cu scepticism acum a devenit o componenta omniprezenta a fiecaruia dintre noi. Uneori, pe unii, chiar ne-a obligat sa invatam despre internet.

Accesibila oriunde si oricand, de pe tableta, telefon mobil sau laptop, social media este cel mai bun mod de a ne informa despre ce mai fac rudele, cunoscutii, prietenii si de ce nu, dusmanii. Oricum curiozitatea noastra nu are margini mai ales in a sti ce fac ceilalti. Pe vremuri existau zvonurile si barfele de la biserica. Lumea se aduna la biserica duminica sa mai vada ce s-a intamplat, ce mai face matusa cutare sau mosul cutare si altele de-ale satului. Apoi au aparut gazetele, apoi patefonul, radioul, televizorul, telefonul mobil si tot asa pana ce Ghita de la stana apare in reclame comunicand intens pe Facebook. Evolutia este mai mult o revolutie. S-a schimbat modul de comunicare, s-a schimbat modul in care noi privim lumea, modul in care o interpretam. Acum vedem ce fac altii, ce zic altii, ce idei au sau pe unde au mai fost. Astfel stim ce sa experimentam sau de ce sa ne ferim.

Pare aparent simplu… nu?! Oricine posteaza acum orisice. Orice idee trasnita, ca sa nu spunem idioata, face inconjurul internetului. Toti gandim ca asta ne poate ajuta. Facem un cont pe Facebook, punem doua trei imagini cu pensiunea noastra, scriem doua trei cuvinte si incepem sa cautam cat mai multi prieteni. Nu peste mult timp, ne trezim ca Facebookul ne blocheaza contul, ca nu avem voie decat pagina de prezentare deoarece nu suntem o persoana fizica sa putem avea cont, ca prietenii in loc sa ne dea like ne resping sau posteaza aiureli, nu prea mai avem timp sa postam noutati … si uite asa un mecanism excelent de promovare se transforma intr-o piatra de moara de care nu mai reusim sa scapam, ba mai mult ne trage in jos.

Social media are reguli si mecanisme matematice foarte bine puse la punct. Nu se utilizeaza oricum si in orice fel. Pare simplu, dar este mult mai complex decat va imaginati. Si nu uitati tot ce scrieti pe internet nu mai are moarte chiar daca va ganditi intr-o zi ca doriti sa stergeti ceva. Dar aceasta este o alta discutie.

De aceea, avem pentru membri o solutie inteligenta de gestionare social media. Incepand cu iunie 2016 va fi disponibil pentru toti membrii un proiect complex pentru utilizare eficienta a mecanismelor social media de catre unitatile turistice.

Daca doriti sa va inscrieti din timp pentru a afla informatii o puteti face pe adresa oficiala de email sau abonandu-va la newsletterul nostru.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×
×

Log in